Jeugdvogelwacht

De jeugdwacht is door Frans Ozinga opgericht in augustus 1987. Na 25 jaar, met mooie ervaringen, heeft Frans de wacht overgedragen aan Lammy van Aalsum, Eelco Hofma en Jan Veldman.
Behalve in de zomervakantie is er elke maand een excursie/activiteit. We kijken dan niet alleen naar vogels, maar gaan ook op zoek naar bijvoorbeeld libelles, paddenstoelen, waterbeestjes, vlinders, slangen, vleermuizen of gaan lekker met zijn allen te vissen. ’s Winters gaan we er natuurlijk ook op uit.
In 2017 zijn er 55 jeugdleden lid. De jeugdvogelwacht is er voor kinderen t/m 16 jaar. Natuurlijk zijn er altijd nieuwe jeugdleden welkom.
Eén keer per jaar verschijnt It Tomke, het jeugdblad dat in januari door je brievenbus valt. Daarin staan dan de excursies/activiteiten die voor het komende jaar zijn georganiseerd. Bovendien staan er verslagen en foto’s in van de excursies/activiteiten die zijn gehouden, en dat voor de onvoorstelbaar lage prijs van € 3,50 per jaar(*)!

Geef je op als lid en je krijgt meteen het jeugdblad It Tomke door je brievenbus.

(*) alle jeugdleden die in de maanden november en december van dat betreffende jaar als nieuw lid worden ingeschreven hoeven voor die 2 maanden geen contributie te betalen (maar mag natuurlijk wel).

VOOR ALLE EXCURSIES/ACTIVITEITEN KUN JE JE TOT 2 DAGEN VAN TE VOREN OPGEVEN. DAARNA IS OPGAVE NIET MEER MOGELIJK. HET KAN VOORKOMEN DAT ER EEN LIMIET IS VOOR EEN BEPAALDE EXCURSIE. VOL = VOL!!